Testosteron booster: Werkt het écht?

Gepubliceerd door admin op

testosteron booster werkt het

Als je als krachtsporter je testosterongehalte wilt verhogen, zijn testosteron pillen interessant voor je.

Je wilt dan uiteraard wel zeker weten dat zo’n testosteron booster echt werkt, anders is het zonde van je geld.

We willen je alvast vertellen dat het lastig is om vast te stellen of zo’n supplement daadwerkelijk doet wat het zegt te doen.

Dit hangt namelijk van de ingrediënten, de dosering en het gebruik af, terwijl je ook je testosteronniveau voor én na de kuur moet controleren om vast te stellen of de testosteron booster echt heeft gewerkt.

Toch vertellen we je het een en ander over dit vraagstuk in dit handige artikel. 

Belangrijkste weetjes over of een testosteron booster werkt

Testosteron is een belangrijk hormoon voor mannen, maar wordt steeds minder aangemaakt door je lichaam naarmate je ouder wordt.

Dit kan resulteren in geestelijke problemen, maar ook een verminderd libido en minder spermacellen.

Een testosteron booster kan deze gezondheidsgevolgen voorkomen, maar het moet dan wel echt werken. Dit hangt echt van het product af.

Er zijn namelijk veel testosteron pillen die helemaal niet de productie van dit hormoon vergroten en verbeteren.

Daarnaast zijn er maar een paar goede supplementen om je testosterongehalte te verhogen. Deze producten bestaan meestal uit een mix van libidoversterkers, plantenextracten, afrodisia en kruiden. 

Waarom werkt een testosteron booster wel óf niet?

Als je lichaam al veel testosteron aanmaakt, heb je natuurlijk niet zo veel aan zo’n booster. De productie wordt dan niet hoger, maar dat hoeft ook helemaal niet.

Dit is heel anders als je juist een laag testosteronniveau hebt. Het is daarom belangrijk om altijd je gehalte te controleren voordat je zo’n supplement koopt.

Daarom alleen al is het moeilijk te bepalen of een testosteron booster wel of niet werkt. 

Daarnaast zijn er nog een paar factoren die invloed hebben op de effectiviteit van deze boosters. De ingrediënten en hun doseringen spelen op dit vlak een belangrijke rol.

We noemden net al dat de beste testosteron pillen diverse stofjes bevatten waarvan bewezen is dat ze de aanmaak van het hormoon verhogen.

Voorbeelden hiervan zijn fenegriek, ginseng, D-asparaginezuur en zink. Ook van Tongkat Ali wordt gezegd dat het natuurlijke supplement je testosterongehalte verhoogt.

Sommige van deze stofjes zitten ook in eten, dus naast testosteron boosters kun je ook voeding gebruiken om je testosteron te verhogen

Hoe je een testosteron booster gebruikt, heeft ook invloed op of het werkt of niet. Het is bij dit sportsupplement namelijk belangrijk om de aanbevolen dagelijkse dosering te hanteren.

Overschrijd deze nooit aangezien dit kan resulteren in vervelende bijwerkingen. Je moet echter ook niet minder dan de aangeraden dosering nemen. Hierdoor heeft de booster namelijk niet het gewenste effect.

Volg daarom alle regels en tips op van de fabrikant op als het gaat om het gebruik. Je hebt dan de beste kans op een goede werking van het supplement.

En uiteraard is het ook van belang wélk supplement je koopt. Lees daarom altijd verschillende testosteron booster ervaringen en reviews voordat je overgaat tot de aankoop van een goede testosteron booster.

Wees je bewust van de eventuele bijwerkingen van een testosteron booster en stem natuurlijk altijd af met jouw persoonlijke situatie of dit een goed idee is.

Hoe goed kan een testosteron booster werken?

Een testosteron booster kan dus wel werken, maar je hebt hier zelf invloed op. Koop in ieder geval een goed supplement en volg de instructies van de producent op.

Als je dit doet, kun je daadwerkelijk een verschil merken. Je libido verhoogt hierdoor vaak, maar dit betekent nog niet dat je testosteronniveaus daadwerkelijk stijgen.

Hiervoor moet je toch echt je testosterongehalte controleren. Als de testosteron booster echt werkt, zie je dan het verschil. 

In het beste geval stijgt je testosteronniveau met 50 procent, maar dit komt niet vaak voor. Hiervoor moet je testosterongehalte voor de kuur namelijk al erg laag zijn geweest.

Het is normaler dat het niveau met zo’n 20 procent stijgt. Bij mannen onder de 30 jaar kan er zelfs helemaal geen verschil optreden.

Het is bovendien belangrijk om te onthouden dat het vaak een tijdje duurt voordat de testosteron booster resultaten oplevert.

Raak dus niet ontmoedigd als je na een paar dagen nog geen veranderingen merkt!

Conclusie

Een testosteron booster werkt helaas niet altijd, maar het kan ook zeker wel werken. Het is hierbij vooral belangrijk dat je een goed supplement koopt.

Kies bijvoorbeeld voor pillen die onder meer ginseng, zink en Tongkat Ali bevatten. Van deze natuurlijke stofjes is bewezen dat ze daadwerkelijk je testosteronproductie boosten.

Dit is ook het geval bij androgene anabole steroïden, maar deze illegale testosteron pillen hebben vaak gevaarlijke bijwerkingen en zijn ook alleen legaal verkrijgbaar met een recept van een arts of specialist.


Categorieën: Reviews

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *