Testosteron pleisters: Wat is de werking en is het effectief?

Gepubliceerd door admin op

zijn testosteron pleisters effectief

Testosteron boosters zijn over het algemeen alleen verkrijgbaar als capsules, maar vandaag de dag kun je ook testosteron pleisters kopen.

Intrinsa is hier een goed voorbeeld van, wat bedoeld is voor het verhogen van het libido van vrouwen.

Daarnaast zijn er ook nog diverse testosteron pleisters verkrijgbaar die juist bedoeld zijn voor mannen.

In dit artikel leggen we uit wat het is en of ze goed werken. Of kun je toch beter kiezen voor een alternatief?

Wat zijn testosteron pleisters?

Testosteron pleisters zijn medische pleisters die ontworpen zijn om testosteron, het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon, aan het lichaam toe te dienen.

Deze pleisters worden vaak gebruikt bij mannen met een lage testosteronspiegel, een aandoening die bekend staat als hypogonadisme.

Hypogonadisme kan leiden tot symptomen zoals verminderd libido, vermoeidheid, depressie en verminderd spiermassa.

Hoe werken testosteron pleisters?

De testosteron pleisters bevatten een bepaalde hoeveelheid testosteron, dat geleidelijk door de huid wordt opgenomen en in de bloedbaan wordt opgenomen.

Ze worden meestal op een schone, droge en harige huidgebied aangebracht, zoals de rug, buik of bovenarm.

Het is belangrijk om de pleister op verschillende plaatsen te plaatsen om huidirritatie te voorkomen.

Daarnaast is het goed om te weten dat ze constant testosteron afgeven, dit doen ze gedurende 24 uur of een andere periode. Dit helpt om stabiele testosteronspiegels in het bloed te handhaven.

Is het effectief?

Er is nog niet veel informatie bekend over hoe goed testosteron pleisters werken. We weten echter wel dat Intrinsa, de testosteron pleisters voor vrouwen, niet effectief zijn.

Daarnaast zijn de potentiële negatieve effecten nog niet onderzocht. Ook van andere testosteron pleisters is niet bewezen dat ze effectief zijn.

Er is in 2000 echter wel een onderzoek gedaan naar de werking van scrotale testosteron pleisters bij mannen met hypogonadisme.

Hieruit bleek dat ze wel degelijk effect hadden op het testosterongehalte, wat ook bij androgel het geval kan zijn.

Volgens het wetenschappelijke onderzoek kunnen de testosteron pleisters die je op je scrotum aanbrengt dus wel hypogonadisme kunnen behandelen. 

Ervaringen met testosteron pleisters

Blijkt uit ervaringen dat testosteron pleisters kopen een goed idee is omdat ze daadwerkelijk je testosteronniveau verhogen? Er is hierover niet veel te vinden online.

Daarom heb ik ervoor gekozen om ze zelf te proberen.

Ik had niet echt het gevoel dat de pleisters zorgden voor een hoger testosterongehalte, maar dat had ik eigenlijk ook al wel een beetje verwacht.

Het zou kunnen dat ik ze langer had moeten gebruiken, maar het kan natuurlijk ook komen doordat de testosteron pleisters die ik gebruikte simpelweg niet werken.

Daarnaast raakte mijn huid wel wat geïrriteerd, wat natuurlijk wel een nadeel is.

Het is sowieso altijd verstandig om de reviews en ervaringen van testosteron boosters door te nemen voordat je overgaat tot een aankoop.

Kun je testosteron pleisters kopen zonder recept?

Mensen denken vaak dat testosteron pleisters alleen verkrijgbaar zijn op recept, maar dat is niet helemaal waar. Je kunt namelijk ook diverse van deze producten in Nederland kopen in fysieke winkels.

Daarnaast zijn er diverse webshops waarop je de pleisters voor het verhogen van je testosterongehalte aan kunt schaffen.

Het is dus zeker mogelijk om testosteron pleisters te kopen in Nederland. Je moet mogelijk wel even zoeken voordat je een geschikte verkoper vindt.

Er zijn daarbij ook andere testosteron pillen- en boosters verkrijgbaar zonder recept.

Conclusie

Je kunt tegenwoordig dus testosteron pleisters kopen om je testosteronniveau te verhogen. Toch weten we helaas niet of ze werken.

Dit komt simpelweg doordat er niet genoeg wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de pleisters. Hierdoor weten we niet zeker of ze effectief zijn, wat toch wel een nadeel is van de testosteron pleisters.

Het zou kunnen dat dit wel het geval is, omdat ze testosteron door de huid afgeven. Zo wordt het hormoon opgenomen in je bloedbaan voor een bepaalde tijd.

Al met al weten wij dus niet zeker of deze pleisters de moeite waard zijn om te kopen.

Er zijn ondertussen al wel voldoende testosteron boosters in pil vorm op de markt gebracht, met bewezen ingrediënten en een goede werking.

Bekijk hieronder de best geteste testosteron boosters:


Categorieën: Advies

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *